Wie zijn wij

Ons verhaal, een droom komt uit

Verscholen achter oude fruitbomen ligt de theetuin Tierelethee. Een verrassend landelijke plek in het centrum van het dorp Odijk. Een echte ontmoetingsplek, waar u zich thuis zult voelen en wij de tijd voor u nemen. Kom, tussen de beukhagen, genieten van een kop thee met vers gebakken taart of bestel een huisgemaakte smoothie aan de grote leestafel. Ook voor een ‘Thee compleet’ of een zakelijke bespreking bent u bij ons van harte welkom.

Theetuin Tierelethee is geopend in 2020. Eigenaren Theo en Yvon kochten een perceel met een groentewinkel, de oude woning uit 1900 en riante voortuin aan de Boomgaardweg een jaar eerder. Zij hebben de woning en tuin volledig verbouwd tot een echt paradijsje in het centrum van Odijk. Achter de woning werd vroeger groente en fruit verkocht. Deze groentewinkel van Jongerius is gesloopt en vervangen door een nieuwe woonkamer. In de voortuin zijn oude fruitbomen van kwekers uit de buurt geplaatst. Er staan overal theekruiden, die wij gebruiken in onze speciale tisanes. Op het nieuwe terras kunt u nu, onder het genot van een versnapering, genieten van de zon, de tuin en de bedrijvigheid van het centrum.

De tuin is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel, in een scootmobiel of met een rollator.

Waar komt de naam vandaan

De naam Tierelethee is afgeleid van Tiereleboem. Een uitspraak van Winnie de Poeh, “Iedereen kan het eigenlijk, iets maken van wat we zijn en genieten van ons leven. Als we de eerste stap zetten, dan begint het proces. Dat voert ons naar het Tiereleboem-principe, ook wel het sneeuwbal-effect genoemd.” Theo en yvon leven volgens het principe van Winnie en zo is deze theetuin ontstaan. Wij delen dit principe graag met u en heten u van harte welkom in onze theetuin.

Hoe langer
of het sneeuwt,
hoe meer
of er valt.

Uit: Tao van Poeh, het Tiereleboem-principe of het sneeuwbaleffect