In de buurt

Wat is er te beleven

In het nabijgelegen Waterliniemuseum op Fort bij Vechten in Bunnik ontdekt u meer over de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. U kunt daar ook een solex of een ‘eendje’ huren en daarmee het prachtige coulissenlandschap ontdekken. Daar vlakbij, in Het landhuis Oud-Amelisweerd, worden pop-up tentoonstellingen georganiseerd.
Het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede ligt op fietsafstand, evenals de grote stad Utrecht.

Wij geven u een greep uit de verschillende fiets- en wandelroutes langs en door Odijk. Deze liggen voor u klaar.

Het Romeinse limespad. Dit is wandelroute van het jaar 2019. Het 275 km lange pad loopt van Katwijk naar Berg en Dal. Het loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. U wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden (o.a. door Odijk) en door nieuwe natuur.

De Midden-Nederlandroute of LF4. Dit is een LF-route in het midden van Nederland tussen Den Haag en Enschede, een route van ongeveer 300 kilometer. Het fietspad loopt door de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel en voert door een aantal karakteristieke Nederlandse landschappen. Deze route loopt door Odijk.

Vanaf de theetuin kunt u het prachtige Aderwinkelpad lopen. U wandelt in het Langbroekerweteringgebied. In dit karakteristieke landschap met de langgerekte verkaveling, versterkt door bospartijen van de landgoederen en lijnvormige landschapselementen als knotbomenrijen, lanen en zuwes. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Kortom, er is genoeg te beleven. Wij helpen u graag op weg met tips en ideeën en hebben de verschillende fiets- en wandelroutes voor u klaarliggen.